Compunere despre BibliotecăCu siguranță mulți dintre voi deja aveți propria voastră bibliotecă sau sunteți pe cale de a vă forma una. Poate mulți visați cu ochii deschiși la modelele extrem de frumoase de prin reviste. Sau poate adorați să vă aflați printre rafturile înalte ale bibliotecii din orașul vostru.
Astfel, puteți alege două direcții diferite de scriere a compunerii : compunere despre biblioteca mea sau compunere despre biblioteca orașului meu .

Dacă alegeți prima variantă puteți vorbi despre primele cărți pe care le-ați primit, ce sentimente sau amintiri aveți in legătură cu ele sau momentul în care v-ați decis să vă formați propria bibliotecă. Puteți vorbi despre cărțile preferate din bibliotecă (prin ce anume v-au impresionat) despre felul în care ați aranjat totul (cărțile pot fi aranjate în ordine alfabetică după autor sau pe perioade literare cum ar fi perioada clasicismului, a romantismului etc).

De asemenea dacă ați pus printre rafturi mici obiecte de decor, fotografii dragi sau flori e bine să specificați. Asta îi va conferi compunerii originalitate și va purta amprenta dvs. personală.

În ceea ce privește a doua opțiune (despre biblioteca din orașul vostru) este bine să începeți prin a specifica din ce oraș sunteți și dacă există mai multe biblioteci. În cazul în care sunt mai multe biblioteci puteți specifica la care mergeți mai des și din ce motive (are o colecție mai bogată de cărți, atmosfera este mai plăcută etc.).

O descriere a bibliotecii ar trebui să urmeze , poate și câteva date istorice (în ce an a fost construită, ce oameni de cultură au vizitat locul, ce lansări de carte importante au avut loc).

Apoi este important să vă expuneți propria părere. Ce anume vă atrage la acest loc, de câte ori veniți , dacă preferați să împrumutați cărti pe care să le citiți acasă sau preferați să petreceți câteva ore și în sala de lectură a bibliotecii. Trebuie să spuneți și în ce fel v-a ajutat acest loc și dacă veți continua să mergeți și pe viitor.

Sperăm că v-au fost de ajutor aceste mici sfaturi. Mult succes!

 Comments
  1. 1 year ago
  2. 7 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>