Compunere despre Paste – ideiMarian ne-a rugat să-l ajutam cu o compunere despre Paște. Mai jos aveți câteva sfaturi și idei pentru o astfel de compunere.

Poți alege una din următoarele teme:

  • tradiții și obiceiuri
  • Paștele la ortodocși
  • Paștele în familie
  • Paștele în alte țări

O dată aleasă tema te poți apuca de lucru. În primul rând nu uita de structura unei compuneri, este foarte important să ai introducere, cuprins și încheiere.

O altă parte importantă atunci când vrei să scrii o compunere este documentarea. Caută despre tradiții și obiceiuri, despre cum este Paștele în alte țări sau alte informații.

De asemenea, este foarte important să îți spui propria părere în legătură cu tema aleasă.

În continuare vom exemplifica pentru tema ”Paștele în familie”.

În introducere poți spune unde și cu cine ai petrecut Paștele. La bunici la țară, acasă cu întreaga familie, sau cu prietenii. Nu trebuie să povestești mult dar trebuie să plasezi bine spațiul și ”personajele”.

În cuprins poți descrie relațiile din familie, sau dintre prieteni. Tradițiile familiei tale nu trebuie să lipsească din această compunere. Suntem siguri că mama, bunica s-au pregătit foarte bine, așadar poți descrie și delicatesele lor.

Poți pune accentul și pe tradițiile specifice regiunii din care ești. În cuprins poate fi descrisă și vizita la biserică, o ieșire în pădure, vizita altor rude/prieteni sau alte activități.

În concluzie trebuie să fii original și personal, să îți expui părerea vis-a-vis de cum a fost Paștele petrecut împreună cu prietenii sau familia. Ce anume ți-a plăcut, ce nu ți-a plăcut, cum ai vrea să fie la anul.

Sperăm că am fost de ajutor și să iei o notă mare la compunerea despre Paște!Comments
  1. 1 year ago
  2. 12 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>