La mare – idei și sfaturiCodruț ne-a rugat să-l ajutăm cu o compunere cu titlul La Mare. Noi o să încercăm să te ajutăm cu câteva sugestii și sfaturi.

Mai întâi trebuie să te gândești ce elemente pot apărea într-o compunere despre mare. Poți alege să scrii despre unul din subiectele de mai jos, sau le poți încadra pe toate.

  • Cea mai frumoasă amintire legată de vacanța la mare
  • Apusul / Răsăritul surprins la mare
  • O vacanță la mare cu prietenii
  • O vizită la delfinariu / aquarium

Odată ce ți-ai ales o parte din aceste teme e timpul să detaliezi subiectul. Să luăm de exemplu tema despre o vacanță la mare cu prietenii. Aici poți povesti despre călătoria cu trenul până la mare, despre aventurile pe care le-ați avut, locurile pe care le-ați vizitat, oamenii noi pe care i-ați cunoscut etc.
De exemplu: Călătoria cu trenul din orașul meu natal X, până în Constanța, Mangalia etc a durat mai bine de 4 ore, timp în care ne-am jucat tot felul de joculețe, am spus glume, am povestit multe pățănii etc.
sau:  Odată ce am ajuns cu bine în Constanța ne-am cazat și am pornit într-o mini excursie prin oraș. Am vizitat principalele obiective turistice ale orașului, și anume Delfinariul, Planetariul, Muzeul de Istorie și Arheologie, Cetatea Histria, cele câteva părculețe și renumitul Cazinou de pe faleză.

sau : Legat de tema apusul/răsăritul surprins la mare: Aici poți pune accentul pe culorile ce apar pe cer în asemenea momente (cerul era format dintr-un amestec de albastru deschis cu un roșu puternic și o ușoară nuanță de violet) , pe ce sentimente ți-au trezit (bucurie, melancolie, tristețe), ce forma aveau norii, cum se vedeau valurile, cum se simțea briza mării etc.

!!!  Nu uita ca de fiecare dată când scrii o compunere să-ți spui propria opinie și să încerci să fi original! Este foarte important să se vadă amprenta ta în această compunere!

Mult succes cu această compunere despre mare !Comments
  1. 12 months ago
  2. 11 months ago
  3. 9 months ago
    • 6 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>