Adolescenţa

Şi odată cu trecerea timpului ,trece şi perioada aceea din viaţă când totul pare posibil în ochii noştri …trece şi copilăria !! Se duc momentele de visare şi nostalgie ,se duc clipele în care alergam la mama să ne bandajeze “urmele ” primului mers cu bicicleta ,se duc orele petrecute afară făcând tot felul de năzbâtii … Copilaşul mamei devine un tânăr adolescent . “În momentul în care a ieşit singur pe uşă ,deja nu mai e copil … ”

În acel moment , tânărul se formează şi se adaptează lumii ce îl înconjoară .Adolescenta este într-adevăr cea mai frumoasă şi tot odată cea mai importantă perioadă din viaţa unui om. Acesta este momentul în care se iau decizii impulsive ,datorită sentimentului de neîntelegere ce apare .În drumul său spre viaţa în sine ,tânărul consideră că dreptatea se află mereu de partea lui ,dar acesta nu este un lucru demn de a fi condamnat ,deoarece deciziile tinerilor se încadrează doar în orizontul lor . De multe ori ,acestea sunt luate în neştiinţa binelui şi a răului . Trebuie reţinut acest lucru . Spun asta pentru că ştim cu toţii că adolescenta face victime ,în adevăratul sens al cuvântului .

În cele mai des întâlnite cazuri ,tinerii cad în depresie .Neîntelegerea din jurul lor şi uneori faptul că nu pot să chiar nu au cui se destăinui ,în orizontul lor,este suferinţă . Aşa se ajunge în unele cazuri la sinucideri . Statistica este destul de îngrijorătoare !! De aceea am menţionat ,aceasta este o perioadă importantă din viaţa copilului . Este perioada în care ,părinţii trebuie să aibă multă răbdare şi mai ales să îşi sprijine copilul în deciziile luate şi să le explice de ce unele lucruri nu le sunt cu adevărat benefice . Ştim cu toţii că tot acum apare şi sentimentul de izolare .Acest sentiment face ca ,în unele cazuri relaţia părinte-copil să fie afectată .

În dezvoltatea sa,în drumul lor,apare anturajul … De aceea multi copii o iau pe drumuri greşite . În dezvoltarea armonioasă a copilului ,cel mai important rol o are familia . E locul unde adolescentul găseşte mereu înţelegere şi căldură . Locul unde îşi clădeşte drumul spre o viaţă plăcută ,sub învăţătura dreaptă a mamei .

Compunere scrisă de Saawarya.

Comments
  1. 2 years ago
  2. 2 years ago
  3. 2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published.