Compunere despre toamna

Este toamna . Soarele se ascunde printre nori . Pasarile calatoare se pregatesc pentru o calatorie lunga . Frunzele copacilor se pregatesc sa cada , spunand la revedere copacilor .
Dis de dimineata m-am trezit voios . Era prima zi de scoala . Eram foarte nerabdator sa imi revad colegii de gradinita si sa-mi intalnesc invatatoarea , care in 4 ani imi va dezvalui tainele educatiei.M-am imbracat frumos si am plecat spre scoala .
Mergeam de mana cu tata si cu mama . Ma grabeam sa ajung mai repede . Mai tarziu am intrat in curtea scolii . Parca era o padure de copii , mari sau mici . Toti aveau chipul fericit . Ne-au strigat numele si ne-au spus in ce clasa vom merge . Clasa noastra era la parter . Acolo doamna invatatoare ne astepta . Cand m-am uitat la ea am ramas uimit . Semana cu o zana .
Am intrat in clasa si ne-am asezat in banci . Parintii nostri erau in fata noastra si se uitau la noi ca la niste ghiocei gingasi , abia iesiti din pamant . Era galagie in clasa . Unii plangeau , altii erau linistiti si vorbeau unii cu altii despre ce au facut in vacanta .Pe tabla erau scrise diferite litere si cifre care imi erau cunoscute .
Doamna noastra vorbea cu parintii , dar cand ne-a spus ” Bine ati venit la scoala !” s-a facut o liniste deplina . Toti eram ochi si urechi la ea . Ne-a prezentat ce vom face la scoala si ne-am jucat niste jocuri cu literele .
Mai tarziu ne-am indreptat spre casa , cu un trandafir in mana . Eu unul eram foarte nerabdator pentru ziua de maine . Imi placea scoala foarte mult . Fara ea nu ajungi nicaieri in viata .

 

Compunere despre toamna scrisa de Tibu Cristian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.