Compunere iarna

Vrei sa scrii o compunere despre iarna? Lucrurile nu sunt asa de complicate si te voi ghida pe parcursul acestui articol.

In primul rand trebuie sa te gandesti care este abordarea ta. Ai de ales dintre urmatoarele teme: de ce iti place/ nu-ti place iarna; descrierea anotimpului iarna; o intamplare din timpul iernii (la bulgarit cu prietenii, la patinaj) sau o compunere care se concentreaza mai mult pe stilistica.

compunere iarna

Daca te-ai hotarat si ai ales una din temele mai sus urmeaza scrierea compunerii propriu-zise:

Introducere:

Incepe sa spui de ce iti place iarna (sau de ce nu iti place). Alege niste motive simple si sincere: iti place sa te joci in zapada, sa faci oameni de zapada, sarbatorile de iarna le astepti cu mare drag, Craciunul este o sarbatoare minunata. Sau poate nu iti place iarna deoarece este foarte frig, zapada nu te atrage si preferi sa-ti petreci timpul in soare, la plaja, bucurandu-te de caldura.

Indiferent de tema aleasa aceasta introducere poate fi una potrivita.

Cuprins:

Aici lucrurile se complica, trebuie sa extinzi si detaliezi subiectul pe care ti l-ai ales.

Daca ai mers cu de ce iti place sau nu atunci va trebui sa prezinti in cuprinsul tau toate detaliile pe care le-ai prezentat in introducere. Poti discuta despre cum iti petreci tu timpul iarna: iesi cu prietenii la sanius, la bulgarit sau pur si simplu iti place sa te plimbi printre mormanele de zapada alba. Poti spune ce faci atunci cand vin sarbatorile, daca o ajuti pe mama ta cand vine vorba de gatit, cum te reunesti cu familia ta, daca iti place sa mergi cu colindatul sau cu uratul ori semanatul. Incearca sa detaliezi in cat mai multe cuvinte  si sa te legi si de cum petreci una sa mai multe din sarbatorile din perioada aceasta: Craciunul, Anul Nou, Boboteaza sau altele.

Incheiere:

In incheiere este de ajuns sa mentionezi ultimele tale ganduri despre iarna, ultimele ganduri de timpul petrecut cu familia ta.