Surse compuneri iarna- partea 1

Compunere iarna –de Nicoleta

A sosit iarna.Cerul cerne in stelute aurii.Copacii hiberneaza sub cea mai moale plapuma de zapada.Tot cimpul e acoperit cu plapuma cu mici firimituri de cristal.Copii au iesit afara sa masoare zapada si sa vada daca saniutele lor nu au prins lene de atita timp.Craiasa zapezii are o rochie cusute cu ace de ghiata.Dumnea ei saruta tot imprejurimul cu sarutul ei de gheata.NICI UN ANOTIMP NU E MAI FRUMOS CA IARNA

Compunere Cu Sorcova- de Marina

Compunere La sanius- de Alexandra

Afara incepe sa fie cat mai frig iar cativa copii au degand sa plece la sanius . S-au gandit sa i.a fiecare cate o sanie si sa plece pe derdelusul aluncos . Ei fac concurs care face cel mai frumos om de zapada . Uite că Maria a castigat , ea era fericită si incghetata de frig . Zapada s-a asternut peste sat . Toti oamenii incep să dea zapada care s-a aşezat pe pervazul ferestrelor . Incepe să se insereze Ioana Maria si Ionut Delia si Bianca au plecat fericiti si rabegiti de foame , in acelasi timp si fericiti . La intrare era colorat pe usă ” Merry Chrismas ” copii si-au dat seama cu adevărat ca se apropie Craciunul . Au intrat in casă , casa era impodobită cu beteala si luminite . Bradul , uimitor umplut cu fulgi de nea si globulete , colorate , ghirlande etc . In casa mirosea a scortisoara si a vanilie . Mama pregătea cu zor cozonacul gustos ! Aşa a fost iarna la Maria Ionut Bianca Delia si Ioana !!

 

Expresii iarna trimise de Sergiu:

Iarna a revenit cu bucuriile ei.Pe ulita se aud nazdravani copii cu saniile,eu m-am alaturat lor.Toti copii adora anotimpul iarna,este unu-l dintre cele mai frumoase anotimpuri.  Abia astept urmatoarea iarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.