Surse compuneri Primavara

Mai jos regasiti mai multe idei pentru a scrie o compunere despre primavara:

Primavara este un anotimp calduros si primitor.Copacii au inflorit iar pasarile si animalele sunt bucuroase de venirea primaverii.

Florile astern pe pajiste un covor multicolor,iar fluturii zboara veseli pe deasupra copacilor şi a viilor.Iarba este pufoasa si proaspata.Razele soarelui

mijesc pe dupa norii albi.

În dumbrava parca s-ar auzi un concert al primaverii.Soliştii vestiti,veniti de prin alte tari,îşi gasesc aici cuiburile parasite asta-toamna.Nu încep muzica fara ca mierla şi privighetoarea sa le dea tonul.Animalele ies cu urechile ciulite şi amortite din bârlog şi asculta ciripitul codrului.

Este deosebit de frumos anotimpul primavara deoarece te îmbie mirosul suav al florilor şi îti umple sufletul cu liniste si pace.Toate fiintele sunt hazlii,iar primavara îi îndeamna la viata.


 

Este primavara.Cerul este insorit.Soarele atinge cu razele lui pamantul.Jocurile copiilor si activitatile oamenilor s-au innoit.Mieii cu clopotei la gat si cu coronite impletite de copii gusta din iarba cruda.Copiii toata ziulica se joaca pe campia verde si inmiresmata de flori.Pasarile si gazele sunt foarte fericite. Asa este primavara , foarte vesela!!

 


 

Totul se intampla intr-o zi superba de primavara .Soarele putin cam palid stralucea pe cer. Natura somnoroasa se trezise la viata ! Era o si mult prea frumoasa ca sa o pierd asa ca m-am gandit sa merg in parc sa citesc o carte . Cand am ajuns in parc ghioceii plapanzi , lalele si celalalte flori aflate acolo . Cand am inceput sa citesc un vant usor de primavara a inceput sa bata . Ce ghinion !! Am vazut ca cerul era innorat si statea sa ploua . Abia cand am iesit din parc am vazut ca era o adevarata expozitie a celui mai mare pictor : Primvara!


 

A sosit prima fiica a anului primavara.Soarele isi intra in drepturi ,trimitand razele sale pline cu aur bogat si orbitor catre pamant.Mireasma florilor se revarsa in aer dandu-mi gusturi placute despre anotimp.Ciripitul pasarilor se aude prin codrul verde .Gustul cireselor si al corcoduselor imi reamintesc ca a venit primavara!unul din secretele ascunse de catre primavara sunt gusturile si aromele merindelor!!!!!!!!!!

Comments
  1. 2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published.