Toamna si culorile ei

Este toamna,un anotimp frumos de fel,cu fermec si dragoste.Acest anotimp este minunat pentru ca,ai parte sa privesti si sa admiri bunul mers al naturii.Viile se coc,pasarile pleaca mai depate in tarile calde si uite asa fara sa stim se apropie iarna.Cardurile de pasari au pornit deja in drumul lung,ce le asteapta.

Frunzele ingalbenesc si cad scuturate usor de vantul lung si friguros ce va urma.Printre paduri se vede deja frumusetea si rafinamentul locului.Pe jos s-a intins un covor splendid cu mii si mii de frunze de diferite culori cum ar fi:rosu ca focul,cenusiu ca cenusa,maro ca ghinda si negru ca abanosul.

Copacii plang inseninati dupa dorul de renastere si adorm ca niste copii,acoperiti de omat.Vita de vie isi schimba culoarea din verde in maro pentru a arata ca in dorul ei cel prans va venii toamna.Vantul rece aduce cu mare tristete petale ofilite de flori si frunze moarte.Bradul cel verde,rade bucuros pentru ca in curand va veni iarna cea alba iar el va fi iubit de copii.Cerul albastru isi schimba culoarea in rosu pentru ca nici soarele nu mai straluceste la fel.

A venit! In inima ei natura asteapta cu bucurie venirea primaverii iar aceasta frumoasa intampinare “A venit!”ii aduce o amintire sumbra ca in curand nu va mai fi!

 

Compunere despre toamna scrisa de Mihaela.

Comments
  1. 2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published.